Delegees aan het woord

Arbeid en Milieu vzw praat met delegees over hun syndicale milieuwerking.

In de vakbondslokalen van ABVV-metaal in Tongeren ontmoet Arbeid en Milieu de delegees van Ellimetal. Ze praten over hun inspanningen om energiemaatregelen door te voeren. De drempels die ze ervaren en hoe ze hiermee omgaan.


De crisis maakt het moeilijker om informatie te krijgen

A&M: Laat de crisis zich ook voelen bij Ellimetal?

Frank: De directie geeft ons maandelijks werkvooruitzichten, maar die gaan niet verder dan 3 maand. Ook al weten we zelf wel dat bepaalde projecten vele keren langer duren. Op die manier bouwt de directie altijd een buffer op ons het gevoel te geven dat het toch niet zo schitterend gaat.

Wij vinden dat als het goed gaat de werknemers daar ook wat bij betrokken mogen worden. Het is ons de voorbije 2 jaar gelukt om CAO 90 door te voeren, maar daardoor krijgen we vaak wat meer tegenwind en moeilijker toegang tot bepaalde informatie.

We lieten ons onlangs bijstaan door experten in de EFI (Economisch Financiële Informatie, nvdr. ), die ons duidelijk gezegd hebben dat ons bedrijf in de top 3 zit voor onze sector. De zaken gaan dus zeker niet slecht.

Luc: Nieuwe wetgeving zorgt er ook voor dat we de laatste jaren strengere controles krijgen op onze milieu-impact, vooral om dat we in een woonwijk liggen. Maar diezelfde wetgeving, en dan vooral op vlak van klimaateisen is ook goed voor onze tewerkstelling. Bedrijven hebben nieuwe producten nodig zoals warmtewisselaars en omvormers om aan de eisen te voldoen. Die apparaten produceren wij.

Energiebesparingen voorstellen is nog maar het begin

A&M: Hebben jullie zelf ook een aantal energiebesparende voorstellen gedaan aan het bedrijf?

Luc: Inderdaad, vorig jaar heb ik voorgesteld gesuggereerd om ons plat dak te verhuren aan een bedrijf dat er zonnepanelen op zou plaatsen. Die kosten en de energie die wij niet verbruiken zijn voor hen, maar uiteraard profiteert het bedrijf ook van deze gratis energie.

Het antwoord van onze directie was teleurstellend: voor de plaatsing van de zonnepanelen moet het dak nog 20 jaar in orde zijn, en in dat geval moest het dak hersteld worden. Dan stel je toch vragen: is een dak geen belangrijk onderdeel van een fabriek en zou men daar dus sowieso niet in moeten investeren?

Frank: Wat wel is doorgevoerd, is mijn voorstel om de poorten automatisch te kunnen openen en sluiten. Dit heeft een groot voordeel op vlak van verwarmingskosten: als je als heftruckchauffeur tien keer naar buiten en binnen moet rijden, dan deed deze vroeger geen moeite om telkens de poort open en dicht te doen, omdat hij dan telkens van z’n voertuig moest stappen. Bovendien zijn sommige van onze poorten tot wel 16 meter hoog.

Nu kan men met een simpele druk op de afstandsbediening de poort tot een 3-tal meter openen, en eens men er voorbij is meteen weer sluiten. Dit betekent op jaarbasis een gigantische mazoutbesparing. Als je als arbeider elke dag op een bepaalde plaats werkt, kun je daadwerkelijk zeggen waar de voordelen liggen. Soms kunnen we door druk te zetten toch iets bereiken.

Luc: We zitten ook met een nachtpost en een middagpost waarbij vaak maar 2 of 3 mensen werken. Maar voor die paar mensen branden ook alle lichten en staat de verwarming overal aan. Daar zou eigenlijk ook iets aan veranderd moeten worden.

De directie is niet altijd even snel overtuigd

A&M: Welke zijn volgens jullie de grootste drempels om de directie te overtuigen van energiebesparende maatregelen?

Frank: Ik denk dat de crisis wel een rol speelt bij het vastkrijgen van een lening voor bepaalde investeringen bij de banken, die heel wat geld verloren hebben. Maar dat verklaart bijvoorbeeld niet waarom ons voorstel om zonnepanelen te laten installeren werd afgeschoten.

We worden altijd een beetje als de boemannen gezien terwijl we toch allemaal goede bedoelingen hebben.

Luc: De directie geeft ons vaak de indruk dat we ons niet moeten moeien als het om het milieu gaat, ze nemen ons niet serieus. Wij moeten vaak al hard onderhandelen om ons prioritaire vakbondswerk te kunnen doen, waardoor het milieu noodgedwongen op de achtergrond wordt geschoven.

Dirk: Inderdaad, Zo hebben we nu alle moeite om ervoor te zorgen dat er rookafzuiginstallaties bij de lassers staan die de dampen naar buiten sturen. Eigenlijk zouden we meteen moeten vragen dat die dampen uit de buitengaande lucht gefilterd worden, maar dan voelen we aan dat we meteen te veel eisen, en het deksel op de neus zullen krijgen.

We willen er eerst en vooral voor zorgen dat onze werknemers niet in de giftige dampen staan. Maar we zitten wel midden in een woonwijk, dus op termijn zou daar ook iets aan moeten gebeuren.

Luc: Daarnaast is het moeilijk om de doorsnee arbeider te overtuigen van het nut van milieu-investeringen. Zij kijken vaak niet verder dan hun eigen directe belang: zolang de lonen op tijd betaald worden zijn de mensen tevreden.

Het valt niet mee om hen duidelijk te maken dat investeren in energiezuinigheid ook in hun belang is. Als vakbondsafgevaardigde wordt je door de werknemers vaak afgerekend op zaken die op korte termijn effect hebben, dat maakt het er ook niet makkelijker op. Maar als arbeider is het hier zeker niet slecht werken: er is een goede werksfeer, de lonen worden op tijd betaalt, ... .Als syndicalist bekijk je natuurlijk ook het bredere plaatje.

Frank: Iets waar we geen zicht op krijgen zijn de jaarlijkse budgetten voor investeringen, en de investeringstermijn. Dat maakt het ook moeilijk voor ons om de mogelijkheden in te schatten.

Dirk: Zeggen dat Ellimetal niet investeert in milieumaatregelen, is ook niet helemaal waar. Dat gebeurt wel als het echt moet, maar niet op een vooruitziende manier.

Luc: Dat klopt, zo heeft men onlangs beslist dat mensen hun lasposten moeten afzetten als mensen gaan eten of naar het toilet moeten. Op zich een zeer goed voorstel van onze directie, maar als wij het zouden voorstellen zou men het weglachen. Ze geven ons niet het gevoel dat we op milieuvlak iets kunnen toevoegen, maar die ingevoerde maatregelen houden we wél mee in het oog.

Interview verscheen eerder in het laaste amMAGAZINE van Arbeid & Milieu vzw.

Lees ook

Zoek op trefwoord

CPBW energie milieu militanten OR

In beeld