De generatieclash

Verslag van een bewogen dag

Op maandag 22 oktober vond in het Gentse kunstencentrum aan de Zebrastraat de generatieclash plaats. Het initiatief was een samenwerkingsverband tussen de jongeren van Magik? en de ABVV-senioren van Linx+. Voor diegenen die er niet bij konden zijn, hier het verslag.


Wel sprake van intergenerationele solidariteit

Tijdens de acht rondetafelgesprekken bewezen onze ABVV-militanten dat samenwerken en consensusvorming niet onmogelijk is. Zo kregen de deelnemers heel wat stereotyperingen over de Ander voorgeschoteld. Beweringen zoals "jongeren zijn zelfzuchtige carrièrebeesten" of "senioren denken alleen maar aan hun pensioen" passeerden de revue. Nadien werd er vurig gedebatteerd over de waarachtigheid van deze stellingen.

Arbeid vs kapitaal

Hoe je het ook draait of keert, de algemene conclusie was dat de grote tweespalt niet tussen jong en oud ligt, maar eerder tussen rijk en arm, tussen arbeid en kapitaal. Wil je meer in detail weten wat er zoal besproken werd? Dan vind je hieronder het verslag van deze interessante, bewogen dag. Indien je van mening bent dat iets zeker meegenomen moet worden in deze tekst, aarzel dan zeker niet om het ons te laten weten.

Downloads