Supporters van het OV ontvangen op het kabinet van minister Weyts

Donderdag 8 januari groepeerden de vakbonden van De Lijn, seniorenorganisaties en andere middenveldorganisaties zich voor het kabinet van Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts. Ze vragen om meer en beter openbaar vervoer in Vlaanderen. Ze kregen echter geen antwoord op hun verzuchtingen


ABVV Senioren supporteren mee

De nieuwe maatregelen die worden genomen staan haaks op de standpunten van ABVV Senioren. Voor ABVV Senioren is mobiliteit een basisrecht. Mobiliteit zorgt er voor dat we mee kunnen participeren aan het maatschappelijk leven. Het zorgt ervoor dat mensen niet in een sociaal isolement terechtkomen. Voor mensen die het financieel niet breed hebben, in de stad of op het platteland, is toegankelijke en betaalbare mobiliteit noodzakelijk. Niet iedereen is in het bezit van een eigen wagen of kan rekenen op zijn sociaal netwerk om hen te komen ophalen.

Openbaar vervoer gaat over maatschappelijke dienstverlening. Elke burger betaalt hiervoor belastingen. Het is nooit een gratis verhaal geweest.

Wij zijn dan ook teleurgesteld dat de minister van mobiliteit de supporters van het OV niet wil betrekken bij het beleid. We laten ons echter niet afschepen. Er is al een nieuwe samenkomst gepland en verdere acties zullen volgen!

 

Downloads