ABVV-Senioren neemt afscheid van de gratis diensten van De Lijn

De senioren van het ABVV brengen op maandag 31 augustus 2015 een laatste groet aan hun geliefde gratis openbaar vervoer. Op verschillende stelplaatsen in Vlaanderen worden er rouwkransen overhandigd aan de directie van De Lijn.


Vanaf 1 september moeten 65-plussers 50 euro betalen voor het gebruik van bus en tram. Tegelijk wordt het aanbod ook sterk afgebouwd.Senioren die op het platteland of aan de rand van de stad wonen, zullen nog minder bediend worden.

Toegankelijk en betaalbaar openbaar vervoer

Gepensioneerden gebruiken het openbaar vervoer tot vijf keer meer dan de actieve bevolking. Een afspraak bij de kapper, een kopje koffie gaan drinken in de stad,… Voor veel 65-plussers is een goede bus- en tramverbinding noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven en om sociale contacten te onderhouden.

65-plussers zijn het slachtoffer van de aangekondigde besparingsronde: de indexsprong, de BTW-verhoging, de stijging van de energiefactuur, enz. Meer dan de helft van de senioren moet met een gezinsinkomen van 1.100 euro rondkomen. 50 euro voor een jaarabonnement van De Lijn is voor veel 65-plussers dan ook een aanzienlijk bedrag.

Sterke openbare diensten

ABVV-Senioren gelooft in sterke openbare diensten met een maximale dienstverlening. Het aanbieden van openbaar vervoer behoort voor ons tot één van de kerntaken van een overheid. Het zijn de burgers die opnieuw getroffen worden door besparingen en de senioren behoren tot de grootste verliezers.

Neem deel aan de actie!

Gent: 08u00, Station Gent-Sint-Pieters

Oostende: 09u45, Nieuwpoortsesteenweg 11

Leuven: 09u00, Maria-Theresiastraat 119-121

Antwerpen: 10u00, Rooseveltplaats

Hasselt: 10u00, Kolonel Dusartplein

 

Downloads