Trakteer iemand op uitgesteld bezoek in Huis van Alijn of Industriemuseum in Gent

Voortaan kan je in het Huis van Alijn of het Industriemuseum een ticket kopen dat bewaard wordt voor iemand die het minder breed heeft.


Hoe meedoen?

Voortaan kunnen bezoekers in het Huis van Alijn en het Industriemuseum een extra ticket kopen dat bewaard wordt voor iemand die het minder breed heeft. Het initiatief komt van vzw Enchanté, een netwerk van handelaars en burgers dat kleine diensten aanbiedt aan zij die er nood aan hebben.

Het Industriemuseum en het Huis van Alijn zetten zich al lang in om de toegankelijkheid te verhogen en drempels te verlagen. Ze verlenen diverse diensten (EHBO, babyspot, toiletbezoek, wifi, enzovoort…) en gaan nu ook in op de vraag van vzw Enchanté om een uitgesteld museumbezoek mogelijk te maken.

Dat betekent dat elke bezoeker aan het onthaal een extra ticket kan kopen dat vervolgens bewaard wordt voor iemand die daar behoefte aan heeft. Alles werkt op basis van vertrouwen. Wie zo’n uitgesteld bezoek vraagt, hoeft geen identificatie of bewijs voor te leggen en krijgt een beschikbaar ticket. Is de voorraad op, dan kan de geïnteresseerde terugkomen wanneer er nieuwe uitgestelde museumbezoeken te verkrijgen zijn.

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Andere sites