Bookmark and Share

Samen ongelijkheid aanpakken

Niet met ronkende toespraken of vage beloftes. Wel met het échte werk van tientallen ABVV-militanten… tegen de stroom in.Ongelijkheid aanpakken

Dat is hoe we met Vorming & Actie militanten willen bedanken voor hun inzet: door hun nuttige ervaringen en relevante achtergrondinfo door te geven aan honderden andere militanten, over alle sectoren heen.

Met die inbreng en interessante tips organiseren we met Vorming & Actie in het voorjaar van 2021 in heel Vlaanderen vormingen ‘ongelijkheid aanpakken’. 

Ben je geïnspireerd door één van de bijdragen en wil je er meer over weten?
Heb je zelf een interessante ervaring of heb je weet van iemand anders inspanningen?

Neem dan zeker met ons contact op.

Vorming & Actie staat voor praktische vakbondsvorming, voor en door solidariteit.
Op die manier pakken we samen ongelijkheid aan.

Ongelijkheid is immers ongezond

Ongelijkheid is ongezond

In de praktijk heeft in Vlaanderen niet iedereen evenveel recht op een goede gezondheid. Je leest het goed: hoe meer middelen, hoe meer kans op een gezond leven. We hebben ook niet evenveel recht om in goede gezondheid van ons pensioen te genieten. Daar willen we iets aan doen, op de werkvloer. We starten alvast bij het voorkomen van kankers en van burn-out.

Ongelijkheid is ook onleefbaar

Ongelijkheid is onleefbaar

Met minder dan €14 per uur kan niemand zijn of haar facturen betalen. Zelfs niet als je voltijds werkt. Iedereen heeft recht op een leefbaar loon. Zeker wanneer je begint te werken en een gezin wil stichten. Ook als je via een onderaannemer kuist, rijdt of bewaakt. Daar willen we voor zorgen, op de werkvloer.

Ongelijkheid is onwerkbaar

Ongelijkheid in onwerkbaar

Ieder kind heeft recht op ouders, ook wanneer die ouder alleen is. De prijzen lijken al uit te gaan van 2 inkomens. Als alleenstaande ouder werk je dus best voltijds, maar kan je dan nog wel ouder zijn? Daar willen we iets aan doen, op de werkvloer.

Lees ook