Colombia-foto‘s: Feest van de bloemenarbeiders

19/02/2011 - Het hoogtepunt van onze inleefreis: feest vieren met de Colombiaanse bloemenarbeiders en -arbeidsters. Met muziek en tombola, maar ook: met een krop in de keel...


Internationale dag van de arbeiders en arbeidsters in de bloemensector

Van 12 tot 21 februari 2011 stuurde het Vlaams ABVV een delegatie op inleefreis naar Colombia.

Op zaterdag 19 februari 2011 vieren we mee het Feest van de bloemenarbeiders in Facatativa.

De bloemenvakbonden over de hele wereld willen van 14 februari een werelddag voor de arbeiders en arbeidsters uit de sector maken. Op een ogenblik (Valentijn) dat deze arbeiders zich uit de naad werken om de massa’s ruikers voor de geliefden klaar te maken, mag er ook eens aandacht gaan naar het werk van deze mensen en de onaanvaardbare omstandigheden waarin ze vaak moeten werken.

Dit feest wordt voor de derde keer georganiseerd. In de zaal een dikke 250 mensen, arbeiders, mannen en vrouwen, jong en oud. Er wordt gespeecht, gezongen, gelachen en gedanst.

Onze delegatie is eregast. We maken van de gelegenheid gebruik om onze grote tevredenheid uit te drukken voor de behaalde resultaten van het solidariteitsproject.  De ABVV-spullen die we uit België hebben meegebracht (petjes, t-shirts, sjaaltjes, bandanas, zakjes, vlaggen, enz.) worden dan via een soort tombola verdeeld onder de aanwezigen.

Als we weer buitengaan klampen enkele arbeidsters ons nog vast en benadrukken hoeveel dit solidariteitsproject voor hen betekent. Daar zijn we met deze inleefreis meer dan van overtuigd geraakt.

  • Bekijk hieronder ons fotoverslag:

Lees ook

Andere sites

Zoek op trefwoord

Colombia