Is jouw werkvloer in balans? Scan je werkvloer!

Wil jij ook een bedrijf dat werknemers op de eerste plaats zet, en niet de cijfers? Een werkplek waar iedereen zich welkom en ondersteund voelt, en waar het ook goed werken is? Dan kunnen we er samen iets aan doen.


Op teveel werkvloeren is de werkvloer niet in balans!

20% van de bedrijven en organisaties in Vlaanderen heeft geen onthaalopleiding (SERV, 2020).
41% van de werknemers in Vlaanderen kreeg geen opleiding op het werk (JobAt en Acerta, 2018).
23% van de klachten die Unia kreeg gingen over werk in 2018 (Unia, 2019). 
51% van de werknemers in Vlaanderen heeft geen werkbaar werk (SERV, 2019). 

Dat zijn cijfers die bewjizen dat in te veel bedrijven en organisaties geen degelijk personeelsbeleid is. Het samenwerken wordt dan vaak moeilijk. Problemen stapelen zich op, maar aan een duurzaam personeelsbeleid met aandacht voor diversiteit en samenwerking wordt niet gedacht.
 

Een werkvloer in balans is goed voor iedereen

Wil je als delegee of militant aan de slag rond diversiteit en werkbaar werk, of is er een concrete vraag of probleem waar je een antwoord wil op bieden?

Sinds 2003 kunnen ABVV-delegees rekenen op de diversiteitsconsulenten. Onze ABVV-diversiteitswerking biedt jou kwalitatieve ondersteuning aan, in afstemming met je beroepssecretaris. Er is in elk gewest minstens één diversiteitsconsulent, en in sommige twee. Zij ondersteunen je met alles wat over personeelsbeleid en diversiteit gaat. Zij doen dit op maat van jouw bedrijf of organisatie. 

Samen met jou nemen de diversiteitsconsulenten van het Vlaams ABVV jouw bedrijf of organisatie onder de loep: we lichten het personeelsbeleid door - werving en selectieonthaalopleidingpromotie, communicatie en sfeer. We helpen je ingaan tegen discriminatie en omgaan met competentiebeleid en innovatieve arbeidsorganisatie. Kortom, we ondersteunen je om te werken aan diversiteit en werkbaar werk
 

In 4 stappen naar een werkvloer in balans


STAP 1. We beginnen met een intake

We starten jouw ondersteuning met een intakegesprek. Dat is een eerste kennismakingsgesprek. 

Eerst luisteren we naar jou. Dan bekijken we welke ondersteuning we jou zelf kunnen geven. Indien nodig verwijzen we je door. 


STAP 2. We analyseren de situatie

Tijdens de analyse onderzoeken we samen het probleem op jouw werkvloer. Dit gebeurt steeds in afstemming en samenspraak met je beroepssecretaris.

We maken samen drie analyses: een analyse van je bedrijf of organisatie, een analyse van het probleem en een syndicale analyse. 
 

STAP 3. We maken een plan van aanpak voor het sociaal overleg 

We werken samen een strategie uit om het probleem op het sociaal overleg te agenderen, gewapend met goede argumenten. We bereiden dit sociaal overleg samen met je voor.
Zo kunnen we geschikte  afspraken maken met de werkgever. Afspraken die blijvend en goed zijn, voor iedereen. Voor een werkvloer in balans!
 

STAP 4. We geven nazorg waar nodig 

Tot slot ondersteunen we je om toezicht te houden op de uitvoering van het plan van aanpak door de werkgever. Of we passen het plan samen aan wanneer de werkgever bezwaren heeft. Dat zijn onze nazorgtrajecten.
 

Onze diversiteitsconsulenten ondersteunden al meer dan 1 000 delegees: ben jij de volgende?

Onze diversiteitsconsulenten ondersteunden sinds 2003 delegees in al meer dan 1 000 bedrijven en organisaties.  

Dit zijn getuigenissen van delegees die samen met onze diversiteitsconsulenten hun werkvloer beter in balans brachten:
- Agfa Healthcare in Mortsel
- AZ Groeninge in Kortrijk
- Baloise Insurance in Antwerpen
- De Vlaamse overheid
- Esselte in Sint-Niklaas
- Evadam in Roeselare
- Geertrans-Hellings in Hechtel-Eksel
- Gia Cataro in Gent
Harol in Diest
- Tower Automotive in Gent
- Tropicana/PBI Fruitjuice in Brugge
- Wienerberger in Beerse 
- Zuidkempische Werkplaats in Herentals

De contactgegevens van onze diversiteitsconsulenten, en meer uitleg over onze manier van werken vind je op www.scanjewerkvloer.be.

 

Lees ook

Andere sites