Opleiding CVO of CBE: Hoe verminderd inschrijvingsgeld aanvragen?

Heb je een opleiding gepland bij een Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) of bij een Centrum voor Basiseducatie (CBE)? Dan moet je je verminderd inschrijvingsgeld voortaan aanvragen via je account op www.vdab.be.


Hoe ga je te werk?

Afhankelijk van het soort opleiding dat je wil volgen en jouw statuut en diploma vermindert je inschrijvingsgeld of valt het helemaal weg.

  • Zo heb je als werkzoekende recht op een vermindering van inschrijvingsgeld.
  • Maar voor bepaalde opleidingen of opleidingen die passen in je traject naar werk, kan je een volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld krijgen.

 

Hoe ga je te werk?

Je moet motiveren waarom je deze opleiding wil volgen. De VDAB gaat dan na of deze opleiding past in je traject naar werk.


Let op: als werkzoekende moet je voor een CVO- of CBE-opleiding die overdag plaatsvindt en minstens 20 uren duurt ook een vrijstelling van beschikbaarheid aanvragen. Meer info vind je hier.


 

Deze dienstverlening wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig? Of wil je meer weten? Onze ABVV-loopbaanconsulenten helpen je met plezier verder.

Maak een afspraak voor persoonlijk loopbaanadviesIk wil (online) gecontacteerd worden door de loopbaanconsulent in: *Hoe leerde je loopbaanadvies kennen?


Velden met een * zijn verplicht

Het Vlaams ABVV en zijn vzw's verwerken persoonsgegevens volgens de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Verordening 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (=AVG).

Klik hier als je meer wenst te weten over ons Privacybeleid.

Gratis voor ABVV-leden
Nog geen lid? Word het dan snel!

  •  Toegang tot al onze dienstverlening
  •  Op de bres voor jouw rechten
  •  Gratis cursussen
  •  ...

Lees ook

Zoek op trefwoord

opleiding VDAB werkloosheidsreglementering